Uudella Berliinin muurilla kannattajia Hämeenlinnassa

Entisajan Berliinin muuri oli betoninen. Nykyajan Berliinin muurit liittyvät tiedonkulkuun. Tietohan on valtaa!

Demokraattisessa Suomessa julkinen tieto on yhteistä omaisuutta. Kaikilla kansalaisilla on siihen oikeus. Myös osa demokraattisesta vallankäytön valvonnasta toteutuu sitä kautta. Julkisuuslain tarkoitus on turvata tuo oikeus ja valvonta.

Hämeenlinnassa enemmistövaltaa toteuttavat Kokoomus ja demarit ovat jo pitkään rakentaneet uutta Berliinin muuria julkisen tiedonkulun estämiseksi. Muuri sijaitsee kaupungin omistamien yritysten ja kaupunkilaisten välillä. Sitä on rakennettu jo niin pitkään, etteivät sen arkkitehdit, rakentajat ja sitä puolustavat enää näe siinä mitään väärää. Osa heistä ei enää kykene näkemään edes muurin olemassaoloa. Muuria kritisoivat leimataan yhteistyökyvyttömiksi, elinkeinopolitiikan vastustajiksi, maailman muuttumista ymmärtämättömiksi, lillukanvarsiin tuijottaviksi tai muuten vaan sellaisiksi, joita ei tarvitse kuunnella ja joiden perusteluille ei tarvitse antaa mitään arvoa.

Betonista Berliinin muuria rakennettiin ja puolustettiin vasemmistolaisin voimin. Hämeenlinnassa sen jääräpäisimmät rakentajat ja puolustajat löytyvät oikealta Kokoomusleiristä demarien tuella. Niin se maailma muuttuu.

4 kommenttia artikkeliin “Uudella Berliinin muurilla kannattajia Hämeenlinnassa”
 1. avatar Kari Jokinen sanoo:

  En oikein ymmärrä, mitä haluat sanoa. Voisitko selventää.

 2. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Huomenta!

  Minä ymmärsin sen tarkoittavan esim. keskustelua, välillä värikästäkin täällä Hämeessä
  taloustilanteesta, yhtiöitten siis kaupungin omistamien ja esim. julkisuuslain avoimuutta.
  Tämän keskustelun avaajana on ainakin ollut eräs pikkupuolue, jonka nimilyhenne on Ps.

  Itsekin keskusteluun syyllistynyt: Olisikohan tämä osa demokratiaa?
  Katriina Ahtiainen Kuralasta
  kuntavaaliehdokas

 3. avatar Vesa-Matti Seppälä sanoo:

  Niinpä

  Älä kuitenkaan unohda, että tieto on pääomaa. Hämeenlinnan omistamilla yrityksillä muuta pääomaa ei ole enää jäljellä, joten tuota viimeistä suojellaan mustasukkaisella raivolla.

 4. avatar Jari Ranne sanoo:

  Vesa-Matti, nostit tärkeän näkökulman esille, tietopääoman. Se avaa kunnallisten yritysten läpinäkyvyyteen oleellisia kysymyksiä. Väheneekö vai lisääntyykö tietopääoma läpinäkyvyyden kautta?

Jätä kommentti

css.php