Puhtaalta pöydältä?

Uusia ratkaisuja on hauska rakennella. Varsinkin, jos tekee sitä puhtaalta pöydältä. Niin, jos pystyy ensin puhdistamaan pöydän. Helppoa se ei ole. Terveydenhuolto on siitä hyvä esimerkki. Vanha sitoo, sokeuttaa, estää. Uudenlaisia toimintamalleja on vaikea rakentaa edes ajatuksissa, koska

  • totutuista ajattelutavoista on vaikea irrottautua
  • on vaikea katsoa ulkopuolelta sitä, minkä sisällä itse on
  • se, mitä tiedämme, on sitä, mikä on olemassa.

Siispä voisimmeko hetkeksi deletoida ajatuksistamme tähänastiset rakenteet, mallit ja toimintatavat? Klik! 

Kommentti artikkeliin “Puhtaalta pöydältä?”
 1. avatar Sari R sanoo:

  Terve Jari!
  Olisipa hauska tehdä kuten lapset, ja rakentaa juttu kokonaan uusiksi. Millainen olisi Sinun terveydenhuollon ihannemallisi? Omalääkäri, asiakaskeskeisyys, terveyttä edistävät toimintatavat ensisijaisina ja pitkäjänteisyys toiminnassa… Mites se oli, on viisautta päästää ajoissa irti toimintatavoista, jotka olivat aikanaan oikeita…

Jätä kommentti

css.php